Sportcsoport (Bérdi László)

  

Foglalkozások kezdete: 2013. március 21.
befejezése: 2013. június 15.

A foglalkozások célja:

Új mozgásformák, sportágak, sportjátékok elsajátítása. A részvevők ismerjenek meg régi népi játékokat, másfajta mozgásformákat. Az új, népszerű sportmozgások elsajátítása, valamint a testnevelés órán tanult mozgásformák elmélyítése. A fő hangsúly a játékosságon és a versenyzésen volt.

A foglakozások végén döntöttük el, hogy a következő alkalommal mivel szeretnénk foglalkozni, hiszen ezek az órák főleg a kikapcsolódást, a feltöltődést szolgálták. Az időjárás függvényében váltogattuk a szabadtéri és a termi foglalkozásokat. A csoportok összetételéből adódott a sportág választás. Volt ahol az erőfejlesztés, volt ahol a labdajátékok (labdarúgás, kosárlabda), volt ahol az új iránti igény irányába tolódtak el a foglalkozások. Nagy igény mutatkozott az egymás közötti versengésre. Rendeztünk erőemelő bajnokságot, erőfejlesztő gyakorlatokban ki a legjobb, valamint állóképességi feladatokban döntöttük el a legerősebb, legkitartóbb versenyző csoporttagot. Rendszeresek voltak a különböző labdajáték mérkőzések a csoportok között. A labdarúgás prioritást élvezett a foglalkozásokon. Hangsúlyt fektettünk az egyéni képzésre, főleg a technikai elemek terén. A fejlődés szemmel látható volt.

Konklúzió:

A kezdeti nehézségek ellenére a csoportok tagjai az idő előrehaladtával egyre szívesebben vettek részt a foglakozásokon, több ötlettel segítették, mi legyen a következő foglalkozáson. A júniusi záráson úgy váltunk el, hogy szeptemberben folytatjuk.

 

Beszámoló a mindennapos testnevelés foglalkozásokról 2013/2014

A csoportokban a fő irány a labdajátékok voltak. A téli időszakban főleg a röplabdázás és a teremfoci volt a fő tevékenységi forma. A konditermet sokan és sok alkalommal vették igénybe, akár a kijelölt órákon kívül is. Márciusi időszaktól a szabadtéri foglalkozások kerültek előtérbe. Itt is a labdajátékok játszották a főszerepet labdarúgás, kosárlabda. Állóképességi feladatokat is végeztünk, felkészülésként a különböző bajnokságokra való felkészülésként. A pluszlehetőségek közül a paintballt használtuk ki. A csoportok megfelelő létszámmal, és pozitív hozzá állással vettek részt a programokon.

Vissza...

Legújabb képgalériák

Esettanulmány (17)
2015.04.08.
Eszközbeszerzés (62)
2015.04.08.

Elérhetőségeink:

Címünk:

8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.

Telefonszámunk:

06-92 596-372

E-mail címünk:

info@ganz-munkacsy.hu

OM azonosító:

037650

KLIK azonosító:

184008

Alapítványok adószámai:

Ganz Ábrahám Diákalapítvány

18955400-1-20

"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány

18958410-1-20