Sportcsoport 1-5 (Horváth József)

  

A TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0570 számú pályázat 1-5 csoportjának beszámolója

Korunk jellemző „betegsége”a mozgásszegény életmód, ezért már gyermekkorban el kell érni, hogy a napi mozgás és a sport az élet szerves része legyen. Ennek tudatában valósítottuk meg az egészségfejlesztő testmozgást az iskolai délutáni sportfoglalkozásokon.

2013. március 21-től június 14-ig minden tanítási nap lehetőséget biztosítottunk a tanulók számára a mozgásra, sportolásra.

Öt db 25 fős csoportokat alakítottam ki. A tanulóknak hetente legalább egyszer lehetőségük volt a testmozgásra, amit ki is használtak.

Lehetőségük volt minden labdajáték (labdarúgás, kosárlabda, röplabda, kézilabda, floorbal) illetve atlétika (futások, ugrások, dobások) , torna, aerobik, kondicionálás megismeréséhez, elsajátításához. Rendeztünk a másik csoportokkal együtt házi bajnokságokat labdarúgás, kosárlabda, asztalitenisz sportágakban.

A sportfoglalkozásokat a Munkácsy Tagiskola tornatermében illetve sportpályáján tartottam.

Céljaim:

  • a tanulók szívesen és egyre nagyobb létszámban vegyenek részt a különböző foglalkozásokon.
  • sportágak megismertetése
  • tehetségek kiszűrése
  • eredmények elérése
  • a kevésbé tehetséges tanulóknak is lehetőséget biztosítani a jókedvű, egészségmegőrző, rendszeres mozgásra.

Készítette:
Horváth József, testnevelő

A TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0570 számú pályázat 1-5 csoportjának beszámolója II.

Év elején újult erővel folytattuk a megkezdett munkát. Szinte minden gyermeknél sikerült elérnem, hogy örömmel jön és várja a következő foglalkozást. Ahogy egyre jobban benne vagyunk a pályázat megvalósításában – úgy érzem  csoportunk minden tagja nevében írhatom, sorra támadnak újabb és újabb ötleteink, hogy minél érdekesebbek legyenek a foglalkozások.                  A szabadidő hasznos eltöltése érdekében kondicionáló edzések, röplabda, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, asztalitenisz sportágakban tartottam órákon kívüli foglalkozásokat. Minden spotágban Házi bajnokságokat szerveztünk más csoportok bevonásával. Lehetőségünk van arra, hogy foglalkozásaink egy részét külső helyszíneken tartsuk meg, ezzel vonzóbbá, érdekesebbé, színesebbé téve ezeket a délutáni foglalkozásokat a tanulók körében. A lehetőségeket kihasználva az idei tanévben 2 alkalommal vettünk részt a paintball foglalkozásokon, ami nagy sikert aratott a diákok körében.                                 A foglalkozásokon a legnépszerűbb sportág a röplabda volt. A nyári szünetben röplabda sporttábort szerveztünk Velencei tónál 20 diák részvételével.               A programban naponta két edzés szerepelt, amit a diákok nagyon élveztek, sőt voltak olyanok, akik a szabadprogramjukban is röplabdáztak!

Zalaegerszeg, 2014-08-29.

Készítette:
Horváth József
testnevelő

A TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0570 számú pályázat 1-5 csoportjának beszámolója. III.

A szabadidősportban (tömegsport, sport) résztvevők célja az egészségre törekvés, a felfrissülés, felüdülés, illetve az aktív szabadidő eltöltése. A tanulókat sokrétű motiváció készteti sportolásra. Ennek egyik alapeleme, hogy a sporttevékenység élmény, örömet okoz. A szabadidősportot is jellemzi a sport egyik meghatározója, a teljesítményre való törekvés. Ez a teljesítmény egyformán lehet a másokkal való versengés (tehát a szabadidősportban is létezik verseny), vagy a saját teljesítmény növelése. A szabadidősport jellemzője a prevenciós szemlélet is. A rendszeres testedzés célja a szórakozás, kikapcsolódás mellett az egészség és a teljesítőképesség megtartása.

 A 2014/2015-ös tanév első felében 5 csoporttal dolgoztam hetente egy alkalommal. Lehetőségeinkhez mérten próbáltam színesebbé, változatosabbá tenni a foglalkozásokat. Ezért olyan foglalkozásokat szerveztem, amelyek nem mindennaposak a gyermekek életében.

 Ilyen sportfoglalkozás volt a GOKART, amit a tanulók nagyon élveztek. Nem is gondolták volna, hogy ez a sport, milyen kemény fizikai megterhelés számukra.

A következő sport a PAINTBALL foglalkozás volt, ahol a tanulók megismerkedhettek a katonaság alapelemével  a harcászattal, képzett szakemberek felügyelete mellett. Ez a foglalkozás inkább a fiúk körében volt igen népszerű.

 A következő sportágak inkább az általános fizikai állóképességet fejlesztette CROSSFIT, TRX, SPINNING, AEROBIK, ZUMBA, TÁJFUTÁS.

Mindenfajta foglalkozást a tanulóknak többször is volt lehetőségük kipróbálni. Vannak olyan tanulók, akik ismeret hiányában nem tudtak ezekről a sportágakról illetve anyagi helyzetük nem tette lehetővé, hogy kipróbálják ezeket a sportágakat. Örömmel és szép számmal vettek részt a foglalkozásokon. Sokan jelezték, hogy a foglalkozások után hétvégeken szülőkkel, barátokkal kipróbálták ezeket a foglalkozásokat, sportokat. Remélem mi is hozzájárultunk, ahhoz, hogy a tanulók és környezetük hasznosan, egészségesen, tartalmasan töltsék el szabadidejüket.

Zalaegerszeg, 2014. december 19.

A foglalkozásokon készített fotók képgalériája:

Vissza...

Legújabb képgalériák

Esettanulmány (17)
2015.04.08.
Eszközbeszerzés (62)
2015.04.08.

Elérhetőségeink:

Címünk:

8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.

Telefonszámunk:

06-92 596-372

E-mail címünk:

info@ganz-munkacsy.hu

OM azonosító:

037650

KLIK azonosító:

184008

Alapítványok adószámai:

Ganz Ábrahám Diákalapítvány

18955400-1-20

"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány

18958410-1-20