Sportcsoport 21-25 (Koós Éva)

  

Beszámoló a TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0570 mozgásprogramról

A program tavaszi időszaka 2013. március 21.-én indult, és 2013. június 14.-igtartott. A tanulókat öt csoportba osztottam, melyek 25-25 főből álltak, vegyesen fiúk és lányok alkották.

Minden csoportnak hetente egy foglalkozást tartottam, a közösen meghatározott órában, tanítási időn kívül. Igyekeztem az órákat változatossá tenni, a tanulók igényeit is figyelembe véve. Foglalkoztunk labdajátékokkal, /kosárlabda, kézi labda, röplabda, labdarúgás/ játszottunk floorball mérkőzéseket, és testnevelési játékokkal is megismerkedhettek a résztvevők.

A foglalkozásokról és a hiányzókról pontos kimutatást vezettem, az óra anyagát pedig a haladási naplóban rögzítettem.  Rendeztem házibajnokságot kosárlabdában és floorballban. Ezek a mérkőzések nagy sikert arattak, erősítették a versenyszellemet és a közösségi összetartozás érzését, a gyerekekben.

Ezen kívül még lehetősége volt a résztvevőknek az iskola edzőtermét is használni, nagy sikert arattak épp a program jóvoltából vásárolt erősítőgépeknek is. Iskolánk nagy udvarral rendelkezik kosár és kézilabda pályával, ha az idő engedte sokat játszottunk a szabadban is, rendeztünk futóversenyeket és távolugró versenyeket is.

A heti öt testnevelés óra ellenére a tanulók nagyon szívesen jártak a foglalkozásokra, a sok szellemi munka és üldögélés után, láthatóan jól esett nekik a mozgás. Ezért is jó ez a program, mert ha négy éven át megszokják mindennapos mozgást, remélhetőleg felnőtt korukban is lesz igényük a sportolás beillesztésére az életükbe. Ezzel nagyot tudunk előre lépni abban a törekvésünkben, hogy egy egészségesebb generáció növekedjen fel.  Ezért tartom ezt a programot nagyon jónak és örülök, hogy lehetőségem van részt venni benne!

Zalaegerszeg, 2013. június 14.

Koós Éva
testnevelő

 

A pályázat második részében tartottuk tovább a játékos testnevelés órákat, rendeztünk háziversenyeket is, kosárlabdából és labdarúgásból is. A gyerekek nagyon élvezték a versengést, mindig pontosan megjelentek és látszott rajtuk, hogy nagyon élvezik az órákat. Asztaliteniszben is összemérhették tudásukat, egyéni és páros versenyeket is rendeztünk.

Emellett tavasszal minden csoporttal elmentünk paintballozni, ami az iskolához közel helyezkedett el, így a gyerekeknek volt lehetőségük  nagy csatákat vívni egymással. Nagyon élvezték, volt olyan csoport, akikkel kétszer is elmentünk olyan nagy sikert aratott ez a program.

Nagyon örülök, hogy ebben a programban részt vehetünk a gyerekekkel, mert így tudjuk őket  motiválni, hogy az egészséges élet, a sok mozgás igényük legyen a hátralevő életükben is.

Zalaegerszeg 2014-09-04

Koós Éva
testnevelő

Vissza...

Legújabb képgalériák

Esettanulmány (17)
2015.04.08.
Eszközbeszerzés (62)
2015.04.08.

Elérhetőségeink:

Címünk:

8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.

Telefonszámunk:

06-92 596-372

E-mail címünk:

info@ganz-munkacsy.hu

OM azonosító:

037650

KLIK azonosító:

184008

Alapítványok adószámai:

Ganz Ábrahám Diákalapítvány

18955400-1-20

"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány

18958410-1-20